Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]
Reteta zilei: Sarlota cu mere
PrinteazaSarlota cu mere din: galbenus, zahar, mere, suc de mere, lamaie, gelatina, apa, frisca, albus.
Ingrediente:
- 2 gălbenușuri de ouă
- 4 linguri de zahăr
- 300 gr mere, taiate felii
- 300ml suc de mere
- sucul de la 1/2 lamaie
- coaja de la 1 lamaie
- 3 foi de gelatină
- 2 linguri de apa fierbinte
- 200 ml frișcă
- 2 albușuri de ou, bătut
Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul. Adaugati suc de mere și suc de lămâie și oaja de lamaie.
Puneti gelatina în apă rece și după 5 minute scurgeti. Apoi se dizolvă în apă clocotită.
Se incorporeaza in crema si se amestecă bine. Dati la rece 30 de minute.
Incorporati frsica si albusul de ou si amestecati.
In vase potrivite asezati feliile de mere.
Se adauga crema. Dati la rece timp de 4 ore.
Serviti sarlotele reci.
Sarlota cu mere
Pofta buna!
Sarlota de piersici cu biscuiti
Sarlota cu ciocolata si frisca
Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]
A iesit buna sarlota cu mere?
Foarte buna, te rog sa incerc Lidia, nu o sa fii dezamagita de sarlota cu mere