Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita si bacon

Printeaza

Sarmale cu carne de vita si bacon din: orez, apa, margarina, sare, carne de vita, ceapa, supa de rosii, varza, bacon, piper.

 

Ingrediente:

  • 3 căni de orez cu bob scurt
  • 6 cesti de apa
  • 3/4 cani margarina (împărțită în 1/2 ceașcă și 1/4 ceașcă)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 kg carne de vită, tocata
  • 1 ceapa
  • 1 cutie supa de rosii
  • 2 verze
  • 250gr bacon
  • Sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Aduceti 6 cesti de apa, 1/4 cana margarina si cele 3 cesti de orez cu bobul scurt la fierbere și fierbeti până când este fiert.

În timp ce orezul se gateste, rumeniti carnea de vită cu 1/2 de ceapa.

Rumeniti bacon-ul, împreună cu un sfert de ceapa tocata.

Păstrați orezul fiert în oală. Când carnea de vită și ceapa sunt fierte, se amestecă în orez.

Se amestecă supa de rosii cu 1/2 cana de apa si se pune deoparte.

Topiti margarina si se gateste restul de ceapa tocata.

Puneti folie de aluminiu pe fundul unui vas mare termorezistent si adaugati un strat de supa de rosii, apoi amestecul de bacon și ceapă.

Desfaceti frunzele de varza. Umpleti frunzele de varza si infasurati la capete.

Asezati in vas sarmalele, dupa ce ati facut un rand, mai adaugati un strat de supa, apoi asezati inca un rand de sarmale.

Turnati deasupra ceapa gatita in margarina, se acoperă cu câteva frunze de varză și asezati folie peste partea de sus.

Dati la cuptor la 150C pentru aproximativ 3 ore. Scoateți din cuptor, lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

 

Sarmale cu carne de vita si bacon

Sarmale_cu_carne_de_vita_si_bacon_23

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut de niste sarmale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.