Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita

Printeaza

Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri unt sau ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 morcovi, tocati
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 cana de orez, fiert
  • 1/2 lingurita de ienibahar
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 varza
  • 4 catei de usturoi , tocat
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 2 cani de supa de pui
  • 3 linguri sos de rosii
  • smantana, pentru servire

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180C. Incalziti uleiul sau topiti untul intr-o tigaie.

adauga ceapa si se prajeste pana se inmoaie, aproximativ 7 minute. pun intr- un castron carnea de vita, ceapa, orez, morcovii, ienibahar, sare si piper.

amesteca bine.

Opariti varza in apa clocotita cu sare. Scurgeti intr-o strecuratoare. Taiati frunzele de varza pe jumatate, adaugati aproximativ 1 lingura de umplutura si rulati.

Intr-o cratita la foc mare, aduceti supa la fiert, adaugati sosul de rosii, usturoiul, sucul de lamaie si sarea. Gatiti pentru un minut.

Adaugati sosul peste sarmale in cratita, acoperiti si dati la cuptor cateva ore.

Serviti sarmalele calde cu smantana.

 

Sarmale cu carne de vita

Sarmale cu carne de vita

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune sarmalele, dar eu folosesc carne de porc, si astea arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.