Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
PrinteazaSarmale cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa, usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous cous, rosii, dafin, smantana.
Ingrediente:
- 1 varza
- Sare, dupa gust
- 2 lingurite de ulei
- 4 morcovi, cuburi
- 1 ceapa, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita de salvie
- 1/2 lingurita praf de chili
- 1 kg carne tocata de vita
- 2/3 cani cous cous
- 1 cutie rosii
- 1 foaie de dafin
- Smantana, pentru servire
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert. Cand clocoteste apa adaugati varza si opariti pentru aproximativ 5 minute. Lasati sa se raceasca, desfaceti varza frunza cu frunza si pastrati deoparte. Pastrati 2 cani de lichid in care ati oparit varza.
Adaugati ulei intr-o tigaie si incalziti bine, apoi adaugati morcovii, ceapa, usturoi si condimentele, apoi gatiti cateva minute. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati intr-un castron mare impreuna cu carnea de vita. Amestecati bine.
Umpleti fiecare foaie de varza cu amestec de carne si legume, impaturiti bine la capete sa nu se desfaca. Intr-o cratita puneti rosiile, lichidul de la varza si o frunza de dafin. Dati in fiert si apoi turnati peste sarmale.
Fierbeti sarmalele pentru aproximativ 2 ore, apoi dati la cuptor pentru 2-3 ore la 170C. Serviti calde, cu smantana.
Sarmale cu cous cous si carne de vita
Pofta buna!
Interesanta combinatie de cuscus cu vita