Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita

Printeaza

Sarmale cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa, usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous cous, rosii, dafin, smantana.

 

Ingrediente:

  • 1 varza
  • Sare, dupa gust
  • 2 lingurite de ulei
  • 4 morcovi, cuburi
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita de salvie
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2/3 cani cous cous
  • 1 cutie rosii
  • 1 foaie de dafin
  • Smantana, pentru servire

 

Mod de preparare:

Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert. Cand clocoteste apa adaugati varza si opariti pentru aproximativ 5 minute.

Lasati sa se raceasca, desfaceti varza frunza cu frunza si pastrati deoparte. Pastrati 2 cani de lichid in care ati oparit varza.

Adaugati ulei intr-o tigaie si incalziti bine, apoi adaugati morcovii, ceapa, usturoi si condimentele, apoi gatiti cateva minute.

Lasati sa se raceasca, apoi adaugati intr-un castron mare impreuna cu carnea de vita. Amestecati bine.

Umpleti fiecare foaie de varza cu amestec de carne si legume, impaturiti bine la capete sa nu se desfaca.

Intr-o cratita puneti rosiile, lichidul de la varza si o frunza de dafin. Dati in fiert si apoi turnati peste sarmale.

Fierbeti sarmalele pentru aproximativ 2 ore, apoi dati la cuptor pentru 2-3 ore la 170C.

Serviti calde, cu smantana.

 

Sarmale cu cous cous si carne de vita

Sarmale cu cous cous si carne de vita

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • anybodyyy8

1 comentariu

  1. Interesanta combinatie de cuscus cu vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.