Reteta zilei: Sarmale fierte in vin
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde, cimbru, untura, sare, piper si chimen.
Poate te intereseaza si Sarmale cu carne de vita si bacon
Ingrediente:
- 1 varza murata mare
- 800 g carne tocata amestec
- 500 g ciolan afumat
- 2 cepe
- 4-5 linguri cu bulion
- 1 ceasca de orez
- 3-4 foi de dafin
- 1 l vin alb
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 2-3 crengute de cimbru
- 1 lingura cu untura
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
într-un castron, amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa călită puţin. Adaugă pătrunjelul verde tocat şi un praf de sare şi piper. Desfă frunzele de varză şi pune-le în apă călduţă la desărat. Dacă sunt prea mari, taie-leîn două.
la o frunză de varză, aşaz-o în palmă şi pune peste ea o lingură cu umplutură. Cu cealaltă mână, rulează frunza de varză, strânge palma căuş şi presează cu degetele spre interior colţurile.
Toacă miezul de varză şi frunzele care nu pot fi folosite la împachetat sarmale. Aşază sarmalele în cerc. între rânduri, pune foile de dafin, crenguţele de cimbru, mărar tocat, bulion şi cubuleţe de ciolan afumat. Presară şi puţin chimen.
Acoperă sarmalele cu vin şi, după ce au dat în clocot, lasă să fiarbă la foc mic două ore. Serveşte-le fierbinţi, alături de mămăliguţă şi un ardei iute.
Sarmale fierte in vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale fierte in vin
- sarmale cu vin
Sunt foarte buna sarmalele fierte in vin
Cele mai bune sarmale, astea sunt
Si mie-mi plac sarmalele astea
Un deliciu sunt sarmalele in vin, pur si simplu ti se topesc in gura