Reteta zilei: Sarmale vegane

Printeaza

Sarmale vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.

Sarmale vegane

Sarmale vegane

 

Ingrediente:

  • 1 varza
  • 1/2 ceasca de linte
  • 1/2 cana de quinoa
  • 1/3 cana masline, fara samburi si tocate
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 2 linguri patrunjel proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • Piper, dupa gust
  • 12 scobitori

Ingrediente sos de rosii:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cutie rosii zdrobite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Pentru umplutura, gatiti quinoa si lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Transferati intr-un bol. Adaugati masline, varza, ceapa rosie si patrunjel. Amestecati.

Sarmale vegane

Intr-un bol mic, amestecati impreuna ulei de masline cu otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi si sare. Se toarna peste amestecul de quinoa si linte si amestecati pentru a se combina. Asezonati cu piper, dupa gust.

Sarmale vegane

Pentru varza, aduceti apa la fiert intr- o oala mare, cand clocotese adaugati varza si opariti 5 minute.

Sarmale vegane

Pentru sosul de rosii, incalziti uleiul de masline intr-o cratita mare, la foc mediu. Caliti usturoiul si ceapa timp de cateva minute, pana cand se inmoaie.

Adaugati rosiile, pasta de tomate, oregano, cimbru, frunze de dafin, otet de vin rosu, zahar si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Sarmale vegane

Se reduce focul la mic si se fierbe, acoperit, timp de 10 minute, aruncati frunzele de dafin si pastrati deoparte. Incalziti cuptorul la 180C.

Sarmale vegane

Intr-un vas termorezistent adaugati o parte din sosul de rosii. Umpleti fiecare frunza de varza cu amestecul de umplutura si rulati bine. Fixati cu scobitori.

Se toarna restul de sos peste sarmalute. Dati la cuptor pentru 50-60 minute. Scoateti scobitorile si serviti cu masline.

Sarmale vegane

Sarmale vegane

Sarmale vegane

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sarmale la cuptor

1 comentariu

  1. Ce bine arata sarmalele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.