Reteta zilei: Sarmale
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata, ceapa, orez, sare, piper si bulion.
Ingrediente:
- 5 verze murate
- 3.5 kg carne porc tocata
- 2 cepe
- 1 cana orez
- sare
- piper
- bulion
Mod de preparare:
Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat. Intre timp se prepara carnea. Intr-un castron potrivit se pun carnea, orezul spalat bine, ceapa tocata, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana devine omogen.
Intr-o cratita mare se toaca varza cat sa acopere fundul acesteia. Se impaturesc apoi sarmalele si se aseaza in cratita. La final se toaca varza si deasupra astfel incat sarmalele sa fie acoperite.
Se pun apoi pe aragaz, se toarna apa, dar nu sa fie acoperite si se lasa 3-4 ore la fiert. Se adauga apoi bulion dupa preferinta, se mai lasa la fiert aproximativ 1 ora. Se dau apoi la cuptor pentru inca 5-6 ore sa se patrunda bine atat carnea cat si varza.
Se servesc fierbinti cu mamaliguta sau ardei iute.
Sarmale
Pofta buna!
Parca am pofta de niste sarmale
Imi ploua in gura dupa niste sarmale