Reteta zilei: Sarmale

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata, ceapa, orez, sare, piper si bulion.

Sarmale

 

Ingrediente:

  •  5 verze murate
  • 3.5 kg carne porc tocata
  • 2 cepe
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • bulion

 

 

Mod de preparare:

Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat. Intre timp se prepara carnea. Intr-un castron potrivit se pun carnea, orezul spalat bine, ceapa tocata, sare si piper dupa gust si se amesteca bine pana devine omogen.

Sarmale_05

Intr-o cratita mare se toaca varza cat sa acopere fundul acesteia. Se impaturesc apoi sarmalele si se aseaza in cratita. La final se toaca varza si deasupra astfel incat sarmalele sa fie acoperite.

Sarmale_08

Se pun apoi pe aragaz, se toarna apa, dar nu sa fie acoperite si se lasa 3-4 ore la fiert. Se adauga apoi bulion dupa preferinta, se mai lasa la fiert aproximativ 1 ora. Se dau apoi la cuptor pentru inca 5-6 ore sa se patrunda bine atat carnea cat si varza.

Sarmale_11

Se servesc fierbinti cu mamaliguta sau ardei iute.

Sarmale_14

Sarmale

Sarmale

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Parca am pofta de niste sarmale

  2. Imi ploua in gura dupa niste sarmale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.