Reteta zilei: Sarmalute chinezesti
PrinteazaSarmalute chinezesti din: varza chinezeasca, ameste de carne de porc si creveti, supa de pui, sos de stridii, soia, ulei de susan, vin, piper alb, faina de porumb.
Ingrediente:
- 4 frunze de varza chinezeasca
- 200-300 g amestec carne tocata de porc si creveti
Ingrediente pentru sos:
- 1 ceasca de supa de pui
- 1 lingura de sos de stridii
- 1 linguri de soia
- ulei de susan
- vin (optional)
- piper alb
- faina de porumb
Mod de preparare:
Intr-o oala medie puneti apa la fiert, iar cand clocoteste opariti frunzele de varza pentru 1-2 minute. Scoateti si bagati sub jet de apa rece 30 de secunde.
Uscati varza cu un prosop de hartie si umpleti cu amestecul de carne tocata de porc si creveti, apoi formati sarmalute. Fierbeti aproximativ 20 de minute in apa clocotita, apoi pastrati deoparte.
Puneti toate ingredientele pentru sos intr-un wok si fierbeti pana da in clocot. Turnati peste sarmalute si lasati sa se odihneasca 10-15 minute, apoi serviti.
Sarmalute chinezesti
Pofta buna!
Arata bine si sarmalele astea