Reteta zilei: Scoici in sos de bere
PrinteazaScoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.
Ingrediente:
- 500g scoici
- 2 linguri unt
- 1 ardei iute, tocat
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 cana de bere
- 1 ceasca supa de pui
- 1/2 cana coriandru proaspat, tocat
- Sucul de la 1 limeta
Ingrediente pentru servire:
- paine crocanta si salata verde
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se pun scoicile și se acoperă cu apa la temperatura camerei.
Se lasa sa stea timp de 20 minute. Scurgeți apa.
Adaugati din nou apa, mai lasati 20 de minute. Scurgeți apa.
Adaugați din nou apa si 1/2 lingurita de sare și mai lasati 20 de minute.
Scurgeți apa. Lasati deoparte.
Se topește untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugați ardei iute și usturoi si sotati 1 minut.
Adaugati scoicile și se incorporeaza Berea si supa de pui.
Acoperiti și lasati la abur 5-10 minute, pana cand se deschid toate cochiliile scoicilor.
Cele care nu se deschid le aruncati.
Transferati scocile in boluri mici. Se adauga in tigaie sucul de limeta si coriandrul tocat.
Gatiti aproximativ 5 minute. Se toarna apoi peste scoici.
Serviti cu paine crocanta si salata verde.
Scoici in sos de bere
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata scoici in sos de bere….