Reteta zilei: Scoici cu sos de portocale
PrinteazaScoici cu sos de portocale din: scoici, ulei de rapita, pesmet, coaja de portocala, patrunjel, maioneza, mustar, usturoi, otet, suc de portocale, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare, piper.
- 10 scoici
- 2 linguri ulei de rapita
- 5 1/2 linguri pesmet
- coaja de la 1 portocala
- 1 1/2 linguri pătrunjel tocat
- 1 1/2 linguri maioneză
- 1 lingură muștar
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de oțet
- sucul de portocale 1 1/2 portocale
- 5 crenguțe de cimbru
- 5 crenguțe de pătrunjel
- 1/2 ardei jalapeno
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Condimentați scoicile de mare cu sare și piper, presărați ulei de rapiță.
Rumeniti pentru 3-4 minute pe o parte, intoarceti se rotește și rumeniti pentru încă 1 minut.
Între timp, pregătiti sosul. În blender, combinați maioneză, muștar, usturoi, oțet, suc de portocale, cimbru, pătrunjel și ardei jalapeno.
Adăugați ulei de măsline și procesati până se omogenizează.
Puneți o tigaie la foc mediu. Adăugați pesmet și câteva picături de ulei de măsline.
Gatiti pana se rumenesc, aproximativ 2 minute.
Adăugați pătrunjelul rezervat și coaja de portocală. Se amestecă și se opreste focul.
Serviți scoicile acoperite cu sos și garnisite cu amestec de pesmet.
Scoici cu sos de portocale
Pofta buna!