Burgeri de curcan din: ou, sos worcestershire, sare, usturoi, ceapa, chili, pesmet, carne tocata de curcan, bacon. 6 portii Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine slabe, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corp. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care își doresc o dietă bogată în proteine, dar cu mai puține […]
Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de capere
PrinteazaScoici la tigaie cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.
Poate te intereseaza si Scoici la aburi cu aroma de busuioc
Ingrediente:
- 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid
- 1/3 ceașcă stafide
- ulei
- 4 linguri unt nesărat
- 1 conopidă, rupta în buchețelele
- sare
- piper
- 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 1 lingură oțet sherry
- 12 scoici
- patrunjel tocat, pentru servire
Mod de preparare:
combină caperele, lichidul și stafidele într-o cratiță mică și se adaugă 3/4 cană de apă, se fierb ușor aproximativ 10 minute.
Lăsați amestecul se răcească un pic, apoi pasati intr-un blender.
Se încălzesc ulei si 2 linguri de unt intr-o tigaie mare.
adaugă conopida, se condimentează cu sare și piper si se amesteca, gatiti aproximativ 15 minute.
Între timp, reîncălziti sosul ușor și aromati cu nucsoara, oțet, sare și piper.
Apoi, într-o tigaie separat, incalziti putin ulei si 2 linguri de unt rămase.
condimentează scoicile cu sare și piper și se adauga in tigaie.
Gatiti scoicile pe ambele parti pana se rumenesc.
Turnati sosul pe două farfurii, adaugati scoicile si conopida, decorati cu patrunjel si serviti imediat.
Scoici la tigaie cu sos de capere
Pofta buna!
Nu am facut niciodata scoici la tigaie