Reteta zilei: Scoici cu usturoi si patrunjel

Printeaza

Scoici cu usturoi si patrunjel din: unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb, apa, suc de lamaie, scoici, patrunjel, sare de mare, linguine fierte.

Scoici cu usturoi si patrunjel

 

Ingrediente:

  • 100gr de unt
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1-2 lingurite fulgi de ardei rosu
  • 1/2 cana vin alb
  • 1/2 cana de apa
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 1 kg scoici
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 1/3 cana de sare de mare
  • linguine fierte, pentru servire

 

Mod de preparare:

Clatiti scoicile foarte bine cu apa rece.

Puneți scoicile intr-un castron mare. Se dizolva aproximativ 1/3 cana de sare de mare si se adauga in castron.

Lasati scoicile pentru aproximativ 2 ore in apa sarata.

Clatiti apoi bine cu apa rece.

Scoici cu usturoi si patrunjel

Puneti untul intr-o tigaie adanca si se topeste la foc mediu.

Se adauga usturoiul zdrobit si fulgii de ardei roșu si se gateste timp de 2 minute.

Adaugati vinul, apa, sucul de lamaie si scoicile, amestecand pentru a acoperi scoicile.

Scoici cu usturoi si patrunjel

Acoperiti, dati focul la mare si se fierbe timp de 5 minute, timp in care toate scoicile trebuie sa se deschida.

Scoicile care nu s-au deschis se arunca. Se presara cu patrunjel si se servesc cu linguine fierte.

Scoici cu usturoi si patrunjel

Scoici cu usturoi si patrunjel

Scoici cu usturoi si patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Scoici cu smantana si vin alb

Scoici cu smantana si vin alb

Scoici cu smantana si vin alb din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 […]

 

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute cu parmezan din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Au fost bune scoicile cu usturoi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.