Reteta zilei: Serbet de afine

Printeaza

Serbet de afine din: afine, zahar, lapte, smantana, suc de fructul pasiunii.

 

 

Ingrediente:

  • 2 cani afine
  • 2/3 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri de suc de fructul pasiunii/suc de mango

 

 

Mod de preparare:

Combinati afinele si zaharul intr-o cratita mica.

Se lasa la fiert la foc mic pana cand afinele s-au inmuiat, iar sucul s-a transformat in sirop.

Apoi lasati sa se raceasca.

Serbet de afine

Se toarna intr-un blender, apoi se proceseaza 60 de secunde.

Se adauga laptele, smantana si sucul, apoi se proceseaza pana la omogenizare.

Serbet de afine

Transferati intr-un bol mare si dati la frigider cel putin o ora.

Serviti rece.

Serbet de afine

 

Serbet de afine

 

Serbet de afine

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Serbet de trandafiri

Serbet de trandafiri din: flori de trandafir, zahar, sare de lamaie, lamaie. Ingrediente: 250 g flori de trandafiri 1 kg zahăr 1 vârf de cuţit sare de lămâie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se aleg trandafiri speciali pentru dulceaţă, se smulg petalele, se taie partea albă de la bază cu o foarfecă foarte curată. […]

Reteta zilei: Serbet de mango cu gheata

Serbet de mango cu gheata din: mango, limeta, gheata. Ingrediente:  2 mango 1/2 limeta, stoarsa 2 cupe de gheață Mod de preparare: Curatati si maruntiti mango. Se transferă la blender împreună cu suc de lămâie. Procesari pana se omogenizeaza. Adaugati gheata si omogenizati din nou. Transferati in pahare si serviti imediat. Serbet de mango cu […]

 

Reteta zilei: Serbet de banane cu afine

Serbet de banane cu afine din: banana, portocale, afine, miere, gheata. Ingrediente:  1 banană congelata 2 portocale, decojite 1 lingura coaja de portocala ½ ceasca de afine 2 linguri de miere 4 cuburi de gheata   Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender si omogenizati. Adăugați gheata si omogenizati din nou. Serviti serbetul imediat. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din sorbetul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.