Reteta zilei: Serbet de castraveti

Printeaza

Serbet de castraveti din: castraveti, menta, lamaie, zahar, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 1/2 kg castraveti
  • 2 crengute menta
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 3 cesti de zahar
  • 3 cesti de apa

 

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, aduceti zahăr și apă la fiert.

Se amestecă la foc mediu până când se dizolvă zahărul, apoi reduceti focul la mic și se fierbe timp de 3-5 minute.

Se toarnă siropul într-un castron și se lasa să se răcească complet.

Între timp, curatati si tocat castraveții. Puneți într-un blender împreună cu frunze de menta si suc de lamaie.

Procesati pana se omogenizeaza.

Serbet de castraveti

Se incorporeaza siropul si se proceseaza.

Transferati amestecul intr-un vas pentru congelator.

Dati la congelator aproximativ 2 ore.

Serbet de castraveti
Se decoreaza cu frunze de menta si se serveste.

Serbet de castraveti

Serbet de castraveti

Serbet de castraveti

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Serbet de prune

O reteta gustoasa de serbet de prune din: sirop de prune, portocala, apa, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/2 l sirop de prune 1 portocală 1/2 l apă 220 gr zahăr 3 cuişoare   Mod de preparare: Apa, zahărul şi cuişoarele le fierbem în vas, le lăsăm apoi să se odihnească puţin, după aceea scoatem cuişoarele […]

Şerbet de flori de salcam

Şerbet de flori de salcam din: flori de salcam, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir  şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Interesant serbetul asta

  2. Eu nu am mancat niciodata serbet de castraveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.