Şerbet de migdale din: migdale, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 linguri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare Mod de preparare: Se spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o jumătate de oră. Se […]
Reteta zilei: Serbet de prune
PrinteazaSerbet de prune din: apa, zahar, prune, sare, suc de lamaie, vodca, fistic.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 2 cesti de apa
- 2 1/4 cani de zahar
- 1 kg prune
- 1 vârf de cuțit de sare
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 lingura de vodca
- 1/2 ceasca fistic maruntit
Mod de preparare:
Într-o cratiță mare la foc mediu, se amestecă împreună apă și zahăr, până când zahărul se dizolvă.
Adaugati prunele felii, un praf de sare și se amestecă.
Se lasă să fiarba timp de 10-15 minute.
Se transferă la blender impreuna cu lichidul si omogenizati.
Lasati sa se raceasca complet si apoi amestecati cu votca si lamaie.
Se transferă într-un recipient si se da la congelator timp de cel puțin 4 ore.
Serviti cu fistic.
Serbet de prune
Pofta buna!
Serbet de toporaşi Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută […]
Savurati!
A iesit bun? Parca as vrea si eu 🙂
SI eu vreau din serbetul de prune