Sfecla coapta cu gem de portocale din: sfecle, gem de portocale, ulei, usturoi, otet, piper. Ingrediente: 4 sfecle proaspete (cu tot cu frunze) 3 linguri gem de portocale 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură oţet de vin alb piper negru măcinat proaspăt Mod de preparare: Speli bine sfecla […]
Reteta zilei: Sfecla coapta cu sos de hrean
PrinteazaSfecla coapta cu sos de hrean din: sfecla rosie, uleu de masline, suc de lamaie, mirin, crema de hrean, sare si piper.
Ingrediente:
- 450gr sfecla rosie cu frunze
- 1 lingura ulei de masline
- Ingrediente dressing:
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri mirin
- 8 linguri ulei de masline
- 2 linguri crema de hrean
- sare si piper
Mod de preparare:
Gatiti sfecala in apa clocotita sarata timp de 30 de minute.
Scurgeti bine, ungeti cu ulei si asezati intr-o tava pe hartie de copt.
Dati la cuptor pentru 40 de minute.
Intre timp pregatiti dressing-ul, amestecand impreuna toate ingredientele.
Transferati sfecla pe farfurii de servire, taiati in jumatati si presarati cu dressing de hrean.
Sfecla coapta cu sos de hrean
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi
Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi din: sfeclă, usturoi, frunze de maghiran sau oregano proaspăt, sare şi piper negru, oţet balsamic, ulei de măslme extravirgin. Ingrediente: 455 g sfeclă crudă proaspătă 10 căţei de usturoi, zdrobiţi cu tot cu coajă 1 mână de frunze de maghiran sau oregano proaspăt sare şi piper negru proaspăt măcinat 10 linguri cu oţet […]
Pofta buna!