Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: sfecla rosie, morcov, ceapa, cartofi, varza, bors, ulei, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 3 sfecle roșii medii 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1/2 varză 1 litru de borș 2-3 linguri de ulei Sare, piper, frunze de dafin Mod de Preparare: Curăță […]
Reteta zilei: Sfecla umpluta
PrinteazaSfecla umpluta din: sfecla rosie, couscous, ciuperci, carnati, ulei de masline, sare, piper.
Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier.
De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ.
Ingrediente:
- 3 bucati sfecla rosie
- 1 ceasca couscous, fiert
- 2 cesti ciuperci, tocate
- 1 ceasca carnați, maruntiti
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
Tăiați cotorul de la sfecla. Se incalzeste uleiul de măsline, se adauga sfecla si se da la cuptor timp de 30 de minute la 180C.
Între timp, pregătiti umplutura. Rumeniti ciupercile si amestecati cu couscous și cârnați.
Scobiti miezul si curatati coaja sfeclei. Maruntiti miezul scobit si adaugati in umplutura. Asezonati.
Umpleți sfecla. Dati din nou la cuptor timp de încă 20 de minute.
Serviti preparatul cald.
Sfecla umpluta
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Sfecla rosie in otet
Hrean cu Sfeclă la Borcan din: sfecla rosie, hrean, otet de mere, zahar, sare. Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan. Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de […]