Ardei iuti copti murati din: ardei iuti, otet de vin, sare. Ingrediente: 2 kg ardei iuti mari carnosi 500 ml otet de vin sare dupa gust Mod de preparare: Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa, se aranjeaza […]
Reteta zilei: Sirop de caramel cu aroma de portocala
PrinteazaSirop de caramel cu aroma de portocala din: unt, zahar brun, zahar, lapte batut, sirop de porumb, coaja de portocala, suc de portocale, esenta de portocale, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 bucata unt nesarat
- ¾ cana de zahar brun
- ¾ cana zahar
- ¾ cana lapte batut
- 2 linguri sirop de porumb
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite coaja de portocala
- 2 linguri suc proaspat de portocale
- ½ -1 lingurita esenta de portocale
- 2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
Adauga toate ingredientele, cu exceptia esentei de vanilie intr-o cratita potrivita.
Fierbeti la foc mic timp de 8-9 minute. Opriti focul si se adauga esenta de vanilie.
Serviti cu clatite sau desert dupa preferinta.
Sirop de caramel cu aroma de portocala
Pofta buna!
Rulada de carne de porc cu mirodenii
Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin Mod de preparare Se face un […]
Merge perfect cu clatite