Reteta zilei: Sirop de caramel

Printeaza

Sirop de caramel din: bere neagra, zahar brun, esenta de vanilie unt, smantana, sare.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 sticla bere neagra
  • 3/4 cană de zahăr brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri unt
  • 1 cană smântână
  • 1/4 linguriță sare

 

Mod de preparare:

Se toarnă berea într-o cratiță și se încălzește până la fierbere.

Se reduce focul la mic si se fierbe pana cand se reduce la jumatate.

Sirop_de_caramel
Se incorporeaza zahărul brun și vanilie.

Se încălzește până la fierbere, se reduce la foc mic si lasati amestecul se fiarba 8-10 minute.

Sirop_de_caramel_02
Opriti focul și se adaugă unt, smântână și sare și se amestecă cu grijă.

Se transferă într-un borcan de sticlă și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Sirop_de_caramel_03
Serviti cu inghetata de vanilie.

Sirop_de_caramel_04

Sirop de caramel

Sirop_de_caramel_04

Pofta buna!

 

 

 

 

Sirop de sfecla rosie

Mod de preparare: Tai 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic. Lasi sa fiarba mult, pana se ingroasa siropul. Se strecoara.   Sirop de sfecla rosie

Sirop de lamaie

Mod de preparare: Intr-un castron, taie două lămâi în felii subţiri şi acoperă-le cu miere. Lasă-le o zi la macerat.   Sirop de lamaie

Sirop de hrean

Mod de preparare: Dai pe râzătoare o rădăcină de hrean la care adaugi patru linguri cu miere. Amesteci până la omogenizare şi laşi câteva minute la macerat. Strecori în 1 săculeţ de tifon, presând bine conţinutul. Pui la fiert în apă cât să acopere resturile rămase în tifon si lasi cinci minute. Când s-au răcorit, amesteci […]

Sirop de ridiche neagra

Mod de preparare: Amesteci, până la omogenizare o jumătate de pahar de suc de ridiche cu o jumătate de pahar de miere. Păstrezi amestecul la frigider. Varianta scurtă: tai o ridiche pe jumătate, o scobeşti şi pui miere înăuntru. Laşi la macerat şase ore. Ceea ce obţii în scobitura ridichii este tocmai siropul trebuincios. Sirop […]

Sirop de catina natural

Pune boabe de catina curatate si zdrobite intr-un vas de sticla sau de portelan. Toarna deasupra miere naturala astfel incat sa acopere boabele. Lasa la loc uscat si racoros (cel mai bine in frigider), amestecand, timp de o saptamana, in fiecare zi. Sirop de catina natural

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bun, dar nu e sanatos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.