Mod de preparare: Tai 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic. Lasi sa fiarba mult, pana se ingroasa siropul. Se strecoara. Sirop de sfecla rosie
Reteta zilei: Sirop de caramel
PrinteazaSirop de caramel din: bere neagra, zahar brun, esenta de vanilie unt, smantana, sare.
Ingrediente:
- 1 sticla bere neagra
- 3/4 cană de zahăr brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri unt
- 1 cană smântână
- 1/4 linguriță sare
Mod de preparare:
Se toarnă berea într-o cratiță și se încălzește până la fierbere.
Se reduce focul la mic si se fierbe pana cand se reduce la jumatate.
Se incorporeaza zahărul brun și vanilie.
Se încălzește până la fierbere, se reduce la foc mic si lasati amestecul se fiarba 8-10 minute.
Opriti focul și se adaugă unt, smântână și sare și se amestecă cu grijă.
Se transferă într-un borcan de sticlă și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Serviti cu inghetata de vanilie.
Sirop de caramel
Pofta buna!
Mod de preparare: Intr-un castron, taie două lămâi în felii subţiri şi acoperă-le cu miere. Lasă-le o zi la macerat. Sirop de lamaie
Mod de preparare: Dai pe râzătoare o rădăcină de hrean la care adaugi patru linguri cu miere. Amesteci până la omogenizare şi laşi câteva minute la macerat. Strecori în 1 săculeţ de tifon, presând bine conţinutul. Pui la fiert în apă cât să acopere resturile rămase în tifon si lasi cinci minute. Când s-au răcorit, amesteci […]
Mod de preparare: Amesteci, până la omogenizare o jumătate de pahar de suc de ridiche cu o jumătate de pahar de miere. Păstrezi amestecul la frigider. Varianta scurtă: tai o ridiche pe jumătate, o scobeşti şi pui miere înăuntru. Laşi la macerat şase ore. Ceea ce obţii în scobitura ridichii este tocmai siropul trebuincios. Sirop […]
Pune boabe de catina curatate si zdrobite intr-un vas de sticla sau de portelan. Toarna deasupra miere naturala astfel incat sa acopere boabele. Lasa la loc uscat si racoros (cel mai bine in frigider), amestecand, timp de o saptamana, in fiecare zi. Sirop de catina natural
Savurati!
Bun, dar nu e sanatos