Reteta zilei: Snitel ardelenesc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare.
Ingrediente:
- 900 g carne de viţel
- 80 g făină
- 25 g zahăr
- 2 cepe
- 100 g untură
- 2 roşii
- 1 ţelină
- 25 g sare
Mod de preparare:
Cureţi carnea de vine şi de pieliţe, o speli şi o tai în 6 părţi egale, care se bat cu ciocanul de lemn. Sărezi, le treci prin făină şi le prăjeşti în untură bine încinsă, pe ambele părţi.
Scoţi şniţelele şi, în grăsimea rămasă, căleşti ceapa şi ţelina tocate mărunt, apoi rumeneşti făina pe care o stingi cu bulionul de roşii desfăcut în puţină apă.Adaugi zahărul şi restul de sare şi laşi să dea în clocot la foc mic, 10 minute, după care strecori sosul peste şniţele.
Dai totul la cuptor pentru 15 minute. Serveşti şniţelul cu garnitură de cartofi natur, orez fiert sau legume
Snitel ardelenesc
Pofta buna!
Nu dau pe spate dupa snitelul asta