Reteta zilei: Snitel ardelenesc

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare.

Snitel ardelenesc

Ingrediente:

  • 900 g carne de viţel
  • 80 g făină
  • 25 g zahăr
  • 2 cepe
  • 100 g untură
  • 2 roşii
  • 1 ţelină
  • 25 g sare

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de vine şi de pieliţe, o speli şi o tai în 6 părţi egale, care se bat cu ciocanul de lemn. Sărezi, le treci prin făină şi le prăjeşti în untură bine încinsă, pe ambele părţi.

Snitel_ardelenesc_02

Scoţi şniţelele şi, în grăsimea rămasă, căleşti ceapa şi ţelina tocate mărunt, apoi rumeneşti făina pe care o stingi cu bulionul de roşii desfă­cut în puţină apă.Adaugi zahă­rul şi restul de sare şi laşi să dea în clocot la foc mic, 10 minute, după care strecori sosul peste şniţele.

Snitel_ardelenesc_03

Dai totul la cuptor pentru 15 minute. Serveşti şniţelul cu garnitură de cartofi natur, orez fiert sau legume

Snitel_ardelenesc_04

Snitel ardelenesc

Snitel ardelenesc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu dau pe spate dupa snitelul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.