Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
PrinteazaO reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente:
- 3 snitele de curcan, proaspete
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 lingura sos de soia
- 3 linguri vin alb oțet
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 linguriță oregano
- Sare și piper
- 2-3 gulii, decojite și taiate in bucați
- 1 ardei gras, tăiat în fasii mari
- 2 catei de usturoi, taiati
- Sare și piper
- 1 1/2 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se amesteca muștarul, sosul de soia, oțetul, 3 linguri ulei de masline, usturoi zdrobit, oregano, sare și piper împreuna. Se toarnă sosul peste snitele si marinati timp de 2-4 ore la frigider.
Se amesteca bucațile de gulie, ardeiul gras, usturoiul taiat, sare, piper si 1 1/2 linguri de ulei de masline, apoi se dau la cuptor la 200 C pentru 35-40 de minute.
Scoateti snitelele de curcan din sos. Se toarna sosul intr-o tigaie mica și se incalzeste bine. Gatiti la foc mare intr-o tigaie timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Acoperiti cu sos incalzit și serviti cu legume.
Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
Pofta buna!
O sa incerc snitelul asta
Arata foarte bine
Bune rau snitelele astea
Si mie imi place
Bune rau
Like
Eu asa fac snitelul de curcan:
Ingrediente:
300 grame piept de curcan (fără os, fără piele)
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
200 grame făină
1 ou
1 căţel de usturoi
6 linguri de pesmet
ulei pentru prăjire
sare
piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul în două fileuri subţiri.
Răzuiţi coaja de lămâie.
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
Bateţi oul şi amestcaţi-l cu 2 linguri de apă.
Aşezaţi fileurile de curcan între 2 hârtii de pergament şi bateţi-le ca până se aplatizează şi frăgezesc fibrele.
Frecaţi carnea cu puţină sare, piper, coaja de lămâie şi usutroi.
Treceţi fileurile de curcan prin făină, ou bătut şi, în cele din urmă, prin pesmet de pâine sau matza.
Prăjiţi şniţelele pe ambele părţi în grăsime de pasăre sau ulei încins.
Scoateţi şniţelele pe şerveţele de hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de grăsime.