Reteta zilei: Snitel vienez
PrinteazaO reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie.
Ingrediente:
- circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc)
- 150 g caşcaval
- 4 ouă
- 200 g făină
- 200 g pesmet
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Tai carnea de-a curmezişul fibrelor în bucăţi mari şi subţiri. Le baţi cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu distruge fibrele. Le baţi cu lama cuţitului dacă viţelul este tânăr. Şniţelul trebuie preparat în momentul când se serveşte la masă. Sărezi carnea pregătită şi o piperezi.
Pe mijlocul fiecărei bucăţi aşezi o felie de caşcaval subţire. Impachetezi feliile de carne, treci prin făină, ou bătut şi prin pesmet amestecat cu puţină făină. Scuturi feliile şi le mai treci încă o dată prin ou. Prăjeşti imediat feliile în ulei foarte bine încins.
După 2-3 minute, le dai la foc potrivit, ca să se frigă înăbuşit şi să capete o culoare frumoasă. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare. Serveşti şniţelul cu o felie de lămâie peste fiecare bucată şi cu garnitură la alegere: piune de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, soteuri sau cartofi fierţi tăiaţi sferturi, opăriţi cu unt şi presăraţi cu verdeaţă.
Snitel vienez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- snitel vienez cu cascaval
Foarte bun snitelul vienez