Reteta zilei: Şniţel de vinete cu dovlecei
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din: vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 gr vinete
- 200 gr dovlecei
- 100 gr caşcaval
- 2 ouă
- 50 gr faină
- 50 gr pesmet
- 4 căţei de usturoi
- 100 ml ulei
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg, apoi se taie în felii cam de 1 cm grosime, se pudrează cu sare, se ţin 15 minute, apoi se şterg bine cu un şervet de hârtie.
Pe fiecare felie de vânătă se pun felii subţiri de usturoi, bucăţele de caşcaval, se condimentează, iar deasupra se pune câte o felie de dovlecel.
Aceste felii de legume bine presate se trec prin faină, prin oul bătut cu condimente, apoi se trec prin pesmet şi se lasă câteva minute să se zvânte.
Intr-o tigaie se încinge uleiul, şniţelele se scutură de surplusul de pesmet, apoi se prăjesc pe ambele părţi până se rumenesc.
Se recomandă folosirea vinete lor şi a dovleceilor mai tineri, cu cât mai puţine seminţe, iar tăierea se va face oblic sau drept pentru a obţine felii cât mai apropiate ca mărime.
Şniţel de vinete cu dovlecei
Poftă bună!
Incoming search terms:
- snitel de vinete
- snitele de vinete
- snitele de dovlecei de post
Extraordinar de bun!