Reteta zilei: Snitele de pui

Printeaza

 

Snitele de pui

Ingrediente:

  • 2-2,5kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de canola
  • 2 oua mari
  • 1 lingura maioneza
  • 4 lingura faina
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 lingurita amestec condimente
  • 1/8 lingurita sare
  • 2 cani pesmet

 

Mod de preparare:

Puiul se spala si se usuca bine cu prosoape de hartie. Un tocator se acopera cu celofan, se aranjeaza o parte din pieptul de pui feliat si se acopera cu un alt strat de celofan. Bateti carnea cu partea plata a unui ciocan de carne. Se indeparteaza stratul superior de celofan si se presara carnea de pui cu sare si piper.

Snitele_de_pui

Se repeta procedeul cu restul de pui. Intr-un bol se amesteca bine ouale cu maioneza. Se adauga o lingura faina, amestecul condimente, laptele si se amesteca. Intr-un alt bol se pune pesmetul si se amesteca bine cu 3 linguri faina.

Snitele_de_pui_04

Intr-o tigaie mare se pune ulei de canola la incins. Feliile de piept de pui se scufunda prima data in amestecul de ou, dupa care se trec prin amestecul de pesmet.

Snitele_de_pui_10

Cand uleiul este fierbinte se pun snitelele de pui si se gatesc cate 4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Pentru aceasta reteta de snitele se poate inlocui carnea de pui cu carne de porc sau de vita.

Snitele_de_pui_11

Snitele de pui

Snitele de pui

Pofta buna!

Via

2 comentarii

  1. Eu fac altfel snitele de pui, o sa postez reteta aici

  2. Hai ca ai zis ca postezi reteta aici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.