Reteta zilei: Somon la cuptor cu sos proaspat de nasturel
PrinteazaSomon la cuptor cu sos proaspat de nasturel din: somon, ceapa verde, lamaie, castravete, marar, usturoi, nasturel, tarhon, maioneza, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 somon de 2-3 kg, curățat, cu cap și coadă
- 3-5 fire ceapa verde, tăiata în felii subțiri
- 1 lamaie, feliata
- 1 castravete, tăiat în felii subțiri
- crengute de marar proaspat
- felii de lamaie, pentru servire
Ingrediente sos:
- 3 catei de usturoi
- 200g nasturel tocat
- 40g tarhon proaspat
- 300g maioneza
- 15-30ml suc proaspat de lamaie
- 200g unt nesărat
- sare și piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se spala si se curata somonul. Se aseaza pe o foaie de copt.
Umpleti cavitatea cu ceapa felii și asezati deasupra lamaia feliata. Asezonati cu sare si piper.
Inveliti in foaia de copt si dati la cuptor aproximativ 1 oră.
Scoateți peștele din cuptor și se lasă să stea, încă înfășurat, timp de aproximativ 15 minute, apoi se desface hartia și se lasă peștele să se răcească.
Transferati pe o farfurie si lasati sa se raceasca, indepartati apoi pielea.
Aranjați feliile de castravete deasupra pestelui si pastrati deoparte pana faceti sosul.
Intr-un blender, adaugati usturoi, nasturel, tarhonul, maioneza si zeama de lamaie si procesati pana se omogenizeaza.
Se topeste untul, apoi se adaugă in sos, putin cate putin si omogenizati.
Stropiti pestele cu sos si serviti garnisit cu lamaie si marar.
Somon la cuptor cu sos proaspat de nasturel
Pofta buna!
Vreau si eu 🙂 Arata prea bine