Reteta zilei: Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto

Printeaza

Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto din: dovlecel, sos pesto, somon, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper, busuioc.

Ingrediente: 

  • 1 dovlecel
  • 4 linguri de sos pesto
  • 2 fileuri de somon
  • 2 cani rosii cherry
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura otet balsamic
  • ¼ linguriță piper negru
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Radeti dovlecelul. Scurgeti bine dovlecelul. Amestecati cu 2 linguri de sos pesto.

Împărțiți amestecul de dovlecel in doua folii de aluminiu pregatite.

Așezați somonul deasupra, apoi adaugati deasupra cate 1 lingura de sos pesto peste fiecare bucata de peste.

Adaugati rosiile cherry, usturoi, ulei de măsline, oțet balsamic, piper negru și busuioc intr-un castron si amestecati.

Adaugati in jurul somonului si inveliti bine.

Dati la cuptor intr-o tava timp de 20 minute.

Scoateți din cuptor și serviti cald.

 

Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto

Somon cu dovlecel, rosii si sos pesto

 

Pofta buna!

 

 

Vermicelli cu somon afumat și capere

Vermicelli cu somon afumat și capere – un preparat rafinat și delicios, perfect pentru o cină rapidă și sănătoasă. Această rețetă combină pastele fine de vermicelli cu aroma intensă a somonului afumat și gustul distinct al caperelor, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de arome. Somonul afumat este bogat în acizi grași omega-3, […]

Salată de icre de somon

Salată de icre de somon – este un preparat sofisticat și elegant, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv deosebit. Icrele de somon, cu textura lor delicată și gustul rafinat, sunt perfect completate de ingredientele alese pentru a crea o salată fină și savuroasă. Această rețetă necesită atenție și delicatețe […]

Tartine cu Somon Afumat și Cremă de Brânză

Tartine cu Somon Afumat și Cremă de Brânză – un aperitiv rafinat și gustos, perfect pentru orice ocazie. Acest preparat îmbină armonios aromele delicate ale somonului afumat cu textura fină și cremoasă a brânzei, oferind o experiență culinară de neuitat.   Ingrediente: 200 g somon afumat, tăiat felii subțiri 150 g cremă de brânză (preferabil […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine somonul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.