Reteta zilei: Somon la gratar cu ierburi aromatice
PrinteazaSomon la gratar cu ierburi aromatice din: boia de ardei, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne, piper negru, cimbru, oregano, file de somon, unt, lamaie, marar, cimbru, usturoi.
Poate te intereseaza si:
- Salata de somon cu sparanghel si mustar
- Curry de peste cu rosii si coriandru
- Peste sarat cu legume la tigaie
Ingrediente somon:
- 1 lingura boia de ardei
- 1 linguriță de sare
- ½ lingurita praf de usturoi
- ½ lingurita praf de ceapa
- 1 linguriță de piper cayenne
- ½ lingurita piper negru
- 1 linguriță cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 file de somon
Ingrediente unt cu ierburi aromatice:
- ½ ceasca de unt la temperatura camerei
- coaja de la 2 lămâi
- ½ legatura marar tocat marunt
- ½ legatura cimbru tocat mărunt
- 1 cățel de usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Combina primele 8 ingrediente împreună într-un castron mic.
Ungeti fileul de somon cu amestecul de condimente. Marinati în frigider timp de 15 minute.
Între timp, pregatiti untul cu ierburi aromatice, amestecand toate ingredientele intr-un bol mediu.
Combinati bine.
Se incalzeste gratarul la mediu. Așezați somonul, frigeti timp de 6-8 minute.
Scoateți de pe gratar si ungeti cu amestecul de unt si lasati sa se topeasca.
Serviti cald.
Somon la gratar cu ierburi aromatice
Pofta buna!
Foarte bun a iesit somonul la gratar