Reteta zilei: Somon la gratar cu salata de castraveti
PrinteazaSomon la gratar cu salata de castraveti din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, castarvete, ceapa rosie, sare, smantana, maioneza, otet de vin alb, marar, usturoi.
pentru somon:
- 4 fileuri de somon
- ulei de masline
- sare
- Piper negru, proaspat macinat
salata de castraveti:
- 1 castravete
- 1/3 cana felii de ceapa rosie
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 ceasca plus 2 linguri de smantana
- 3 linguri de maioneza
- 2 linguri de otet de vin alb
- 1/4 cana marar proaspat tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita de zahar
- Piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
taie castravetele in jumatate si apoi taie fiecare jumatate pe lungime. Scobiti semintele.
Se taie apoi felii subtiri și puneti intr-o strecuratoare, impreuna cu felii de ceapa rosie.
Presarati sare si se lasa sa stea cel puțin 30 de minute, pana cand apa se scurge.
Intre timp, faceti sosul: combinati smantana, maioneza, otet de vin alb, marar, usturoi, zahar si piper negru intr-un bol mediu si amestecati bine.
Dupe 30 de minute transferati castravetii si ceapa pe prosoape de hartie. Adaugati in sos si se amesteca bine.
Acoperiti si dati la frigider pana la servire.
Se incalzeste gratarul la foc mare. Ungeti gratarul usor cu ulei.
Presarati ulei si pe somon si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Asezati fileurile cu partea pe care au piele pe gratar si gatiti 4-5 minute. Intoarceti si mai frigeti 2-3 minute.
Lasati sa se raceasca putin, eliminati pielea si serviti cu salata de castraveti.
Somon la gratar cu salata de castraveti
Pofta buna!