Somon cu legume, gătit la aburi din: file de somon, morcovi, telina, varza rosie, usturoi, ceapa, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 file de somon, tăiat cubuleţe 4 morcovi tocaţi ¼ cană de ţelină, mărunţită fin ¼ cană de varză roşie, tăiată mărunt 3 căţei de usturoi mărunţiţi 1 ceapă tocată ¼ cană de ulei […]
Reteta zilei: Somon cu sos de ciuperci
PrinteazaSomon cu sos de ciuperci din: somon, sos pesto, ceapa verde, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, smantana, sare, piper, boia.
Ingrediente:
- 4 medalioane de somon
- 4 linguri sos pesto
- 3 fire ceapa verde
Ingrediente pentru sos de ciuperci:
- 200 g ciuperci
- 2 căței de usturoi, tocat
- 1/2 legatura patrunjel, tocat
- 20 g unt
- 100 g smantana
- sare si piper
- boia de ardei
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Ungeti somonul cu pesto si lasati sa se marineze timp de 10 minute.
Apoi se prajeste somonul pe ambele părți.
Adăugați ceapa si mai gatiti cateva minute.
Feliati între timp ciupercile.
Prăjiti usturoi tocat în untul topit, apoi se adauga ciupercile.
Asezonati bine si se adauga patrunjelul tocat. Gatiti cateva minute, apoi se adauga smantana.
Reduceti focul si mai gatiti cateva minute.
Serviti somonul cu orez si sos de ciuperci.
Somon cu sos de ciuperci
Pofta buna!
Somon cu fasole neagră, gătit la aburi
Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]
Pofta buna!
Chiar merita incercata reteta asta