Reteta zilei: Somon cu sos de dovleac şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu sos de dovleac si ghimbir din: felii de somon, pulpa de dovleac, ulei de floarea soarelui, vin alb demisec, smantana, otet de mere, zahar, ghimbir, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 felii de somon
- 300 g pulpa de dovleac
- 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 1/2 pahar cu apa
- 1/2 pahar cu vin alb demisec
- 150 ml smantana lichida
- 3 linguri cu otet de mere
- 1 lingurita cu zahar
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm dovleacul şi tăiem pulpa în bucăţi mici. Pu¬nem uleiul într-o tigaie teflonată sau din ceramică, iar când este încins, adăugăm bucăţile de dovleac, pe care le călim vreme de 3-4 minute.
Turnăm vinul alb si oţetul, lăsăm la foc mic până ce se evaporă complet şi adăugăm jumătatea de pahar cu apă, zahărul şi ghimbirul. Amestecăm, potrivim de sare şi piper, lăsăm la foc mic 3-4 minute şi dăm deoparte până se răceşte complet.
După ce s-a răcit, pasăm cu un mixer vertical, adăugând treptat smântână lichidă, până ce obţinem un sos omogen. Dacă dorim ca sosul să fie mai subţire, folosim o cantitate mai mare de smântână.
Punem pe foc un grătar, iar când e încins foarte bine, aşezăm feliile de somon tamponate înainte cu hârtie de bucătărie. Il lăsăm 2-3 minute pe fiecare parte. Servim somonul cald, alături de îmbietorul sos de dovleac şi ghimbir.
Somon cu sos de dovleac şi ghimbir
Pofta buna!