Reteta zilei: Somon cu sos de legume pe pat de cuscus
PrinteazaSomon cu sos de legume pe pat de cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ardei gras, rosie, vin alb, cuscus, apa clocotita, unt, dovlecel, somon, lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 1-2 cepe, felii subțiri
- 3-4 căței de usturoi tocat
- fulgi de ardei iute
- sare si piper dupa gust
- 2 ardei grasi roșii feliati
- 2 ardei grasi galbeni feliati
- 1 roșie cuburi
- 1 pahar de vin alb
- 1 cană cușcuș instant
- 1 cană de apă clocotită
- 2 linguri de unt sau 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1 dovlecel feliat
- 4 fileuri de somon
- 1/2 lamaie
- patrunjel tocat pentru garnitura
Mod de preparare:
Adaugati ulei de masline in tigaie și adaugati ceapa si fulgi de ardei iute. Sotati cateva minute.
Adaugati usturoiul, sarea si piperul dupa gust. Gatiti timp de 1-2 minute.
Adăugați ardeii și gatiti la foc mic 15-30 de minute amestecand ocazional.
Incorporati rosiile si vinul alb. Acoperiti si fierbeti la foc mic 20-40 de minute.
Cu aproximativ zece minute înainte ca sosul sa fie gata, se fierbe 1 cană de apă cu unt într-o cratiță mică la foc mare.
Dupa ce a dat in clocot si toarta peste cuscusul pus intr-un bol.
Amestecati si acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea timp de 5-10 minute.
Amestecati cu o furculita dupa ce apa a fost absorbita.
Între timp, se adaugă dovlecelul la sosul de legume și se încălzesc 1-2 linguri de ulei la foc mare în alta tigaie.
Se condimenteaza cu sare si piper somonul si se rumeneste in tigaie 4-5 minute, pe fiecare parte.
Pe fiecare farfurie de servire adaugati cuscus, apoi adaugati sos si asezati somonul deasupra.
Stropiti cu zeama de lamaie si presarati patrunjel.
Serviti preparatul cald.
Somon cu sos de legume pe pat de cuscus
Pofta buna!