Reteta zilei: Somon cu sos picant de rosii
PrinteazaSomon cu sos picant de rosii din: seminte de chimen, ulei, faina, file de somon, sare, piper, usturoi, ardei iute, boia de ardei, chimion, cayenne, scortisoara, pasta de tomate, suc de lamaie, zahar.
Poate te intereseaza si File de somon cu sote de fasole verde si cartofi copti
Ingrediente:
- 1/2 lingura seminte de chimen
- 4 linguri ulei
- 1 1/2 linguri faina
- 1 file de somon
- sare si piper
- 3 catei de usturoi
- 1/2 ardei iute, tocat
- 1 lingurita boia de ardei
- 3/4 linguriță chimion
- 1/8 linguriță cayenne
- 1/8 linguriță scorțișoară
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita zahăr
Mod de preparare:
Prajiti semintele de chimen in tigaie la foc mediu, amestecând din când în când, aproximativ 2 minute.
Transferati intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Pisati bine.
Se încălzește 1 lingura ulei în tigaie la foc mediu. Puneti faina intr-un bol si dati somonul asezonat cu sare si piper prin faina din bol.
Scuturati excesul si gatiti somonul, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Se transferă pe o farfurie. Stergeti tigaia si pastrati deoparte.
Pasati la blender usturoi, piper cayenne, boia de ardei, chimen, ardei iute, scorțișoară impreuna cu 1 lingura de ulei.
Incalziti restul de ulei în tigaie la foc mediu. Adăugați amestecul de usturoi.
Gatiti, amestecand, timp de 30 secunde, se incorporeaza apoi pasta de tomate și 1/4 cană de apă și se aduce la foc mic.
Continuați sa gatiti timp de 30 de secunde, iar apoi se adauga suc de lămâie și zahăr.
Se condimentează cu sare și piper.
Adaugati somonul in tigaie peste sosul de rosii.
Acoperiti tigaia, se reduce focul și se fierbe 6-10 minute, intorcand la jumatatea timpului.
Serviti apoi somonul cu sos picant de rosii.
Somon cu sos picant de rosii
Pofta buna!
Foarte bun somonul cu sos de rosii, de fapt si de drept sosul picant de rosii face cam tot, somonul stie cam toata lumea ce si cum sa-l faca