Reteta zilei: Somon cu sos de unt si marar
PrinteazaSomon cu sos de unt si marar din: somon, lamaie, ulei, unt, lapte, faina, marar, condimente, sare, piper.
- 4 – 5 fileuri de somon
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri unt
- 1 cană de lapte
- 1 lingura faina
- 1 linguriță de mărar uscat
- 1/2 linguriță condimente, dupa gust
- sare si piper, dupa gust
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Presărați sucul de lămâie și 1 lingură de ulei de măsline peste fileurile de somon, apoi condimentați-le cu sare și piper.
Intr-o tava adaugati hartie de copt. Folosiți restul de ulei de măsline pentru a unge folia.
Aranjați somonul în vasul de copt pregătit și coaceți, neacoperit, timp de aproximativ 15 minute.
Între timp, topiți untul într-o cratiță mică la foc mediu (pastrati deoparte 1/2 lingură de unt), incorporati făina si amestecati.
Adaugati apoi laptele.
Adăugați condimentele și mărar. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți și amestecați până se îngroașă sosul.
Opriti focul si adaugati restul de unt si incorporati.
Se serveste somonul cu sosul de unt si orez.
Somon cu sos de unt si marar
Pofta buna!