Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume
PrinteazaSomon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.
Ingrediente:
- 1800 g file de somon
- sare si piper
- 1 lamaie
- 2-3 linguri parmezan ras
Ingrediente pentru topping:
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de faina
- 1 cana de lapte
- 1 cana de branza Romano
- 3/4 lingurită de sare
- 1/2 lingurita de zahar
Mod de preparare:
Pentru prepararea topingului se topește untul în tigaie si se adauga faina. Gatiti timp de 2-3 minute.Se toarna incet amestecul de lapte amestecand constant.
Lasati sa fiarba. Se condimentează cu sare si zahar. Opriti focul si incorporati branza. Lasati sa se raceasca.
Intr-un vas temorezistent asezati pestele spalat si uscat cu prosoape de hartie. Se condimentează cu sare si piper. Stoarce suc de lamaie peste somon.
Imprastiati toppingul. Se presara parmezan pe partea de sus. Coaceti in cuptor preincalzit la 200 C timp de 15 minute. Serviti cu sote de legume dupa preferinta
Somon cu topping de branza si sote de legume
Pofta buna!
Foarte bun somonul asta