Reteta zilei: Sos barbeque

Printeaza

Sos barbeque din: ketchup, apa, otet, ulei, ceapa, sos worcestershire, zahar brun, seminte de mustar, oregano, dafin, sare, piper, chili.

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca ketchup
  • 1/2 cana apă
  • 1/4 oțet de vin
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de ceapă tocată
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita semințe de muștar
  • 1 lingurita oregano uscat, zdrobit
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/4 lingurita praf de chili

 

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-o tigaie la foc mediu și se fierb timp de aproximativ 20 de minute.

Sos_barbeque

Scoateți frunza de dafin si depozitati intr-un borcan.

Sos_barbeque_09

Serviti cu friptura, dupa preferinta.

Sos_barbeque_10

Sos barbeque

Sos_barbeque_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare

Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare din: piept de gasca, merisoare, miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru sau busuioc. Ingrediente: 2 bucăți de piept de gâscă 200 g de merișoare proaspete sau congelate 2 linguri de miere 1 lingură de ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru […]

Gâscă în Sos de Vin Roșu cu Ciuperci

Gâscă în Sos de Vin Roșu cu Ciuperci din: gasca, vin rosu, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Această preparare, îmbibată în istoria europeană, a evoluat de-a lungul secolelor, devenind o emblemă a bucătăriei fine. Este o rețetă ce îmbină luxul cu tradiția, oferind o experiență gustativă complexă și sofisticată. Reteta Gâscă […]

Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii

Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boia, chimion, rosii, sare, piper, oua, patrunjel. Shakshuka este o rețetă tradițională de origine nord-africană, cu influențe mediteraneene, care a devenit extrem de populară în întreaga lume datorită aromei sale bogate și a consistenței unice. Acest preparat aduce […]

 

Rapane în Sos de Unt și Capere: O Reteta Simplă și Gustoasă

Rapane în Sos de Unt și Capere: O Reteta Simplă și Gustoasă din: rapane, unt, suc de lamaie, capere, sare, piper, frunze de patrunjel. Rapanele în sos de unt și capere reprezintă o rețetă simplă, dar elegantă, ce aduce în prim-plan aromele marine și ușurința preparării. Combinația de rapane, unt, lămâie și capere oferă un […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

2 comentarii

  1. O sa incerc si eu sosul, sa vad cum iese

  2. Este bun sosul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.