Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]
Reteta zilei: Sos Bechamel
PrinteazaUn sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari.
Ingrediente:
- 20g faina
- 20g unt nesărat
- 400ml lapte
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga aproximativ 50 ml de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare.
Adaugati inca 50ml de lapte si, din nou, se amesteca bine pana cand se incorporeaza.
Continuati sa adaugati lapte si sa amestecati pana se incorporeaza si se omogenizeaza. Se fierbe sosul inca 1 minut, amestecand tot timpul.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se utilizeaza dupa preferinta.
Sos Bechamel
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Sos de macris cu lamaie
Sos de macris cu lamaie din: macris, unt, faina, lamai, smantana, oua, zahar, sare, piper. Ingredinte: 14 g măcriş fără codiţe 55 g unt 55 g făină 200 ml supă de peşte sau de legume sucul unei lămâi mici 250 ml smântână grasă 2 gălbenuşuri de ouă medii 1 linguriţă de zahăr pudră sare şi […]