Reteta zilei: Sos de branza

Printeaza

Sos de branza din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper cuisoare, dafin, ceapa, branza cheddar, suc de lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 40 gr unt
  • 40 gr făină
  • 600 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare și piper pentru gust
  • cuișoare proaspete
  • frunze de dafin
  • 1/2-1 ceapa, cubulete
  • 115 gr brânză Cheddar mărunțită
  • suc de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se taie untul bucăți mici și puneti intr-o cratiță la foc mic să se topească.

Sos_de_branza

Amestecati faina cu untul topit.

Sos_de_branza_02

Incorporati laptele, amestecati incontinuu.

Dati focul la mic si continuati gatirea aproximativ 5-10 minute.

Sos_de_branza_03

Asezonati sosul cu nucsoara, sare si piper.

Se adauga ceapa cubulete, cuișoare proaspete sau dafin, dar elimnati dafinul inainte de a incorpora branza.

Puneti brânza mărunțită într-un recipient separat și stoarceti suc de lămâie peste.

Incorporati branza in cratita. Se amestecă bine.

Sos_de_branza_04
Amestecati constant timp de 5 minute.

Sos_de_branza_05

Opriti focul si serviti sosul cald.

Sos_de_branza_06

Sos de branza

Sos_de_branza_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Sos de Trufe și Parmezan

Sos de Trufe și Parmezan –  o delicatesă culinară care aduce un plus de eleganță și rafinament oricărui preparat. Acest sos cremos, bogat și intens aromat este perfect pentru a fi servit cu paste, carne sau legume. Trufele, cunoscute ca fiind „diamantele bucătăriei”, împreună cu parmezanul, creează un gust inconfundabil și sofisticat care va impresiona […]

 

 

Sos Sriracha – Rețeta Autentică

Sos Sriracha – Rețeta Autentică – un condiment picant și versatil, originar din Asia de Sud-Est, care a devenit extrem de popular în bucătăriile din întreaga lume. Acest sos roșu vibrant, făcut din ardei iute, usturoi, oțet și zahăr, adaugă un plus de savoare și picanterie oricărui preparat. Este perfect pentru a condimenta diverse feluri […]

 

 

Sos de roșii clasic

Sos de roșii clasic – este o rețetă de bază în bucătărie, care oferă o fundație versatilă pentru o varietate de preparate. De la paste și pizza până la tocănițe și supe, acest sos este esențial în multe culturi culinare. Cu o aromă bogată și o textură catifelată, sosul de roșii clasic este ușor de […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu sosul de branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.