Reteta zilei: Sos de caramel – usor de preparat

Printeaza

Sos de caramel din: zahar brun, unt, frisca, esenta de vanilie, sare.

Sos_de_caramel_03

Ingrediente:

  • 1 cana zahar brun
  • 4 linguri de unt
  • 1/2 cana frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele intr-o cratita medie la foc mediu.

Gatiti amestecand usor pentru 5-7 minute.

Sos_de_caramel

Opriti focul. Serviti cald cu prajitura dupa preferinta sau dati la frigider.

Sos_de_caramel_02

Sos de caramel

Sos_de_caramel_03

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu nuci si sos caramel

Prajitura cu nuci si sos caramel din: faina, zahar, banane, nuci, margarina, vanilie, praf de copt, frisca. Ingrediente:  220 g făină 150 g zahăr 5 banane 120 g margarină 2 linguriţe suc de lămâie o linguriţă praf de copt o linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare esenţă de vanilie Pentru umplutură: 300 ml frişca vegetală dulce 200 […]

 

Portocale in caramel

Portocale in sos caramel si frisca

Portocale in sos caramel si frisca din: portocale, zahăr, apă, frişcă, unt. Ingrediente: 4 portocale 3 linguri zahăr apă 200 ml frişcă 1 linguriţă unt Mod de preparare: Se taie coaja de la portocale, având grijă să nu rămână partea albă. Se taie în fâşii şi se fierbe în două-trei ape, pentru a nu fi amare. Cine agreează gustul […]

 

Cupa de banane cu sos caramel

Cupa de banane cu sos caramel din: zahar, unt, frisca, sare de mare, fursecuri, zahar vanilat, banane, suc de lamaie, iaurt de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 100 g zahar 2 linguri unt 450 g frisca 1 praf sare de mare 150 g fursecuri 1 plic zahar vanilat 2 banane 2 linguri suc de lamaie 300 […]

Reteta zilei: Prajitura cu branza si sos caramel

Prajitura cu branza si sos caramel din: biscuiti, zahar, unt, piure de dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, sare, smantana, crema de branza, zahar, sirop de porumb, suc de lamaie, smantana, unt.   Ingrediente pentru aluat: 300gr biscuti cu aroma de ghimbir 1/4 ceasca de zahar 5 linguri unt nesarat, topit Ingrediente pentru umplutura: 1 cutie […]

 

 

Sos caramel

Sos caramel

O reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos   Mod de preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.