Prajitura cu nuci si sos caramel din: faina, zahar, banane, nuci, margarina, vanilie, praf de copt, frisca. Ingrediente: 220 g făină 150 g zahăr 5 banane 120 g margarină 2 linguriţe suc de lămâie o linguriţă praf de copt o linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare esenţă de vanilie Pentru umplutură: 300 ml frişca vegetală dulce 200 […]
Reteta zilei: Sos de caramel – usor de preparat
PrinteazaSos de caramel din: zahar brun, unt, frisca, esenta de vanilie, sare.
Ingrediente:
- 1 cana zahar brun
- 4 linguri de unt
- 1/2 cana frisca
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele intr-o cratita medie la foc mediu.
Gatiti amestecand usor pentru 5-7 minute.
Opriti focul. Serviti cald cu prajitura dupa preferinta sau dati la frigider.
Sos de caramel
Pofta buna!
poate iti place si:
Portocale in sos caramel si frisca
Portocale in sos caramel si frisca din: portocale, zahăr, apă, frişcă, unt. Ingrediente: 4 portocale 3 linguri zahăr apă 200 ml frişcă 1 linguriţă unt Mod de preparare: Se taie coaja de la portocale, având grijă să nu rămână partea albă. Se taie în fâşii şi se fierbe în două-trei ape, pentru a nu fi amare. Cine agreează gustul […]
Cupa de banane cu sos caramel
Cupa de banane cu sos caramel din: zahar, unt, frisca, sare de mare, fursecuri, zahar vanilat, banane, suc de lamaie, iaurt de vanilie, ciocolata, cacao. Ingrediente: 100 g zahar 2 linguri unt 450 g frisca 1 praf sare de mare 150 g fursecuri 1 plic zahar vanilat 2 banane 2 linguri suc de lamaie 300 […]
Reteta zilei: Prajitura cu branza si sos caramel
Prajitura cu branza si sos caramel din: biscuiti, zahar, unt, piure de dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, sare, smantana, crema de branza, zahar, sirop de porumb, suc de lamaie, smantana, unt. Ingrediente pentru aluat: 300gr biscuti cu aroma de ghimbir 1/4 ceasca de zahar 5 linguri unt nesarat, topit Ingrediente pentru umplutura: 1 cutie […]
Sos caramel
O reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos Mod de preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi […]
Pofta buna!