Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta
PrinteazaSos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic.
Ingrediente:
- Mamaliga rece
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 Cupe ciuperci salbatice
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri unt nesarat
- 1 Ceapa rosie tocata
- 1/2 ceasca vin alb
- 1/2 ceasca de smantana
- Sare
- 1 praz, mare
- 1 lingura unt nesarat
- 1 lingura de ulei de măsline
- 2 linguri smantana
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper negru
- 3/4 ceasca branza, tocata
- Ulei de trufe (opțional), dupa gust
- arpagic tocat (opțional)
Mod de preparare:
Taie ciupercile felii potrivite. Adauga in tigaie ulei de masline si 2 linguri unt. Lasati sa se incinga si apoi adaugati ciupercile. Se amesteca pana cand ciupercile devin aurii.
Adaugati ceapa. Adaugati vinul. Se amesteca timp de 2-3 minute, pana cand ciupercile absorb cea mai mare de lichid.
Adauga smantana si amesteca. Adaugati sare dupa gust. Scoateti intr-un castron potrivit. Taiati prazul felii subtiri. In tigaie adaugati din nou ulei de masline si unt.
Incorporati usturoiul tocat, gatiti 2 minute si adaugati prazul. Lasati sa se inmoaie si adaugati smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Transferati intr-un castron potrivit. Taiati mamaliga racita sub forma de patrate.
Prajiti mamaliga in ulei de masline pe fiecare parte pana devine crocanta. Puneti apoi pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces. Adauga imediat putină branza maruntita pe fiecare patrat de mamaliga. Apoi adauga un pic de praz, ciuperci.
Garnisiti cu ulei de trufe si arpagic tocat. Serviti imediat.
Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta
Pofta buna!
bun dragilor, foarte bun
Ciudata reteta, arata bine, dar ciudata
Foarte tare reteta asta!