Sos de ciuperci cu lapte batut din: ciuperci, unt, lapte batut, patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 1 lingură unt 1 ceaşcă zeamă de supă de carne de oaie 3 linguri lapte bătut 1 lingură pătrunjel verde, tăiat fin 1 lingură făină sare piper alb, măcinat Mod de preparare: Ciupercile se spală […]
Reteta zilei: Sos de ciuperci
PrinteazaO reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 morcov ras fin
- 1/4 cana ceapa tocata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 300g ciuperci taiate in felii subtiri
- 4 linguri unt
- 3 1/2 linguri faina
- 1 1/2 cana apa
- 1 1/2 cana lapte
- 1/2 lingurita sare sau 2 cuburi de supa
- 1/4 lingurita piper
Mod de preparare:
Se incalzesc 3 linguri de ulei de masline intr-o cratita.
Se pun ceapa si morcovii si se amesteca timp de 5 minute pana se inmoaie.
Se adauga ciupercile si se mai tine la foc 5 minute.
Se toarna apoi apa si laptele, se pune sare si piper si se amesteca pana se dizolva.
Separat se topeste untul si se amesteca bine cu faina. Bateti amestecul de unt si faina in sos.
Adaugati mai mult sau mai putin din sos in functie de cat de gros doriti sosul.
Daca devine prea gros adaugati putina apa fierbine sau lapte si mai dati sosul in clocot.
Sosul de ciuperci va fi aprobat de toata lumea si servit peste cartofi, orez sau hrisca va fi foarte gustos in orice zi.
Sos de ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!
Tare rau sosul