Reteta zilei: Sos frantuzesc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 100 gr smântână
- 50 gr făină
- 4 ouă
- 50 gr unt
- 1 conservă de sardele în ulei
- 1/2 lămâie
- 10 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Ouăle se fierb circa 5 minute în apă cu puţină sare, apoi se trec prin jet de apă rece şi se curăţă de coajă.
Untul se ţine la cald până se înmoaie, apoi se amestecă cu gălbenuşurile trecute printr-o sită deasă, se adaugă sardelele şi se a- mestecă foarte bine.
Smântână se pune pe bain-marie, se adaugă făina, se amestecă bine, apoi se adaugă untul cu sardele, se condimentează, se acreşte totul după gust şi se fierbe până când sosul se îngroaşă.
Sosul se serveşte fierbinte şi se ornează cu lămâie, albuş de ou şi pătrunjel, de preferinţă la preparate din muşchi de vită.
Pentru ca sosul să capete o aromă cât mai puternică, în timp ce fierbe la bain-marie, se adaugă treptat şi uleiul în care au fost sardelele.
Sos franţuzesc
Poftă bună!
Bun sosul asta!
N-am incercat sosul asta pana acum
Imi place, imi place mult sosul frantuzesc