French Press Coffe (Presa Franceză) – Descoperă arta cafelei: French Press, cunoscută și sub numele de cafetieră cu piston, este o metodă clasică de preparare a cafelei care îmbină simplitatea cu eficiența. Această metodă permite obținerea unei cafele aromate și intense, păstrând toate uleiurile esențiale și aroma boabelor de cafea. Istoria metodei French Press: French […]
Reteta zilei: Sos de fructe de padure cu ceapa si telina
PrinteazaSos de fructe de padure cu ceapa si telina din: afine, stafide, zahar, zahar brun, scortisoara, ghimbir, cuisoare, apa, ceapa, mere, telina.
Ingrediente:
- 4 cesti afine proaspete
- 1 cană de stafide
- 1/2 cană de zahăr
- 3/4 cană de zahăr brun
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 1 linguriță de rădăcină de ghimbir proaspăt tocat
- 1/4 linguriță cuișoare
- 1 cană cu apă
- 1/2 cană de ceapă tocată
- 1/2 ceașcă mere tocate
- 1/2 ceasca țelină tocata
Mod de preparare:
Combinati afine, stafide, zahăr, zahăr brun, scortisoara, ghimbir, cuișoare și apă într-o cratiță.
aduce la fierbere, apoi se fierbe la foc mic, aproximativ 5 minute.
Adăugați ceapa, mere, si telina apoi continuati sa gatiti, amestecand ocazional, pana cand amestecul incepe sa se ingroase, 5-10 minute.
Transferați într-un bol și lasati sa se răcească ușor.
Dati la frigider peste noapte, apoi serviti cu friptura, dupa preferinta.
Sos de fructe de padure cu ceapa si telina
Pofta buna!
Supă de Fasole Roșie și Orez: Rețeta Perfectă pentru un Prânz Sănătos și Sățios – este o rețetă delicioasă și hrănitoare, perfectă pentru zilele răcoroase. Bogată în proteine și fibre, această supă vă va încălzi și vă va oferi energie pe tot parcursul zilei. Este o mâncare simplă, dar plină de arome și beneficii nutriționale. […]
Si zici ca sosul de fructe de padure e bun pentru friptura, a? Sa-l incercam… zic