Harissa de ardei capia si rosii din: ardei iute, usturoi, sare, chimion, coriandru, rosii uscate, ardei capia, ulei de masline. Ingrediente: 100 g ardei iuti uscati un catel de usturoi o lingurita de sare jumatate de lingurita de chimion pisat o lingurita de coriandru uscat pisat 3 rosii uscate la soare un ardei capia 2 […]
Reteta zilei: Sos Harissa
PrinteazaSos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.
Ingrediente:
- 1 ardei iute mare
- 2 ardei grasi
- 12 catei de usturoi , cojit
- 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingura de menta
- 1 lingura de coriandru uscat
- 1 lingura de chimen
- ½ ceasca ulei de masline
- naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc pentru servire
Mod de preparare:
Puneti ardeii, usturoiul, coriandrul, sarea, menta, coriandrul uscat, chimen intr-un blender.
Procesati pana la omogenizare. Incorporati uleiul putin cate putin si procesati. Adaugati sare.
Transferati intr-un bol sau borcan. Serviti cu naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc .
Sos Harissa
Pofta buna!
Harissa de ardei capia si rosii
Reteta zilei: Creveti in sos de patrunjel
Creveti in sos de patrunjel din: creveti, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Creveti cu harissa Creveti in sos de ardei Creveti in sos Romesco Ingrediente: 1 kg creveti, decorticati 3 linguri de usturoi ulei de masline sare și piper după gust 2 linguri patrunjel tocat […]
Pofta buna!