Sos iute de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, limeta, sare. Ingrediente: 9 rosii ½ ceapă ½ legatura coriandru 1 ardei iute 1 limeta sare, dupa gust Mod de preparare: Se încălzește tigaia și se adaugă puțin ulei. Adăugați roșiile și gatiti aproximativ 1 minut, astfel incat sa puteti indeparta […]
Reteta zilei: Sos iute cu aroma de ceapa
PrinteazaSos iute cu aroma de ceapa din: ceapa, usturoi, whisky, ketchup, otet, sos worchestershire, zahar brun, sos iute, sare, piper.
Ingrediente:
- ½ ceapă feliata
- 4 catei usturoi
- ¾ ceasca whisky
- 2 căni ketchup
- ⅓ ceasca oțet
- ¼ cana sos worcestershire
- ½ cana zahar brun
- 1 linguriță sos iute
- ½ lingurița sare
- ½ lingurița piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie, adăugați ceapa feliată, usturoiul și whisky-ul.
Se aduce la fierbere apoi se reduce focul la mic și se gătește până se înmoaie ceapa și usturoiul, aproximativ 10 minute.
Între timp, combinati ketchup-ul, oțet, worcestershire, zahăr brun, sos iute, sare și piper.
Amestecați bine până când toate sunt combinate.
Adăugați amestecul de ketchup peste cel de ceapa.
Se amestecă și se fierbe timp de 20 de minute.
Turnați sosul printr-o strecurătoare.
Serviti imediat, dupa preferinta sau depozitati la rece.
Sos iute cu aroma de ceapa
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos iute de ardei
Sos iute de ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc. Ingrediente: 600 g ardei gras 750 g roşii 150 g rondele de măsline 1-2 ardei iuţi 100 ml ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 150 g zahăr busuioc Mod de preparare: Se taie ardeiul cubuleţe, se opăresc roşiile, se curăţă de […]
Pofta buna!