Reteta zilei: Sos de mustar si sfecla
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare.
Ingrediente:
- 400 gr sfeclă roşie
- 100 gr smântână
- 50 gr muştar de Dijon
- 30 ml ulei
- 20 gr sare
Mod de preparare:
Sfecla se curăţă de coajă, se spală bine, apoi se pune la fiert pe flacără mică, în apă rece cu puţină sare.
După ce a fiert, se scurge de apă, se lasă să se răcească, se taie în bucăţi mai mici, apoi se mărunţeşte cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie.
Sfecla mărunţită se pune într-un castron, se amestecă bine cu smântână, se condimentează cu sare şi se adaugă muştarul, amestecând bine.
Se adaugă şi uleiul puţin câte puţin, ca şi la prepararea unei maioneze. Acest sos se recomandă persoanelor vegetariene sau la dietă, întrucât se asezonează foarte bine cu legume fierte.
Nu se recomandă ca sfecla săfie pusă la fiert tăiată, întrucât va absorbi prea multă apă, pentru că sosul devine prea moale, iar gustul şi culoarea vor fi diminuate. Muştarul de Dijon e o specialitate veche, iute, care se prepară cu must în loc de oţet.
Sos de mustar si sfecla
Poftă bună!