Reteta zilei: Sos de mustar si sfecla

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare.

Sos de mustar si sfecla

Ingrediente:

  • 400 gr sfeclă roşie
  • 100 gr smântână
  • 50 gr muştar de Dijon
  • 30 ml ulei
  • 20 gr sare

 

 

Mod de preparare:

Sfecla se curăţă de coa­jă, se spală bine, apoi se pu­ne la fiert pe flacără mică, în apă rece cu puţină sare.

Sos_de_mustar_si_sfecla_02

După ce a fiert, se scur­ge de apă, se lasă să se ră­cească, se taie în bucăţi mai mici, apoi se mărunţeşte cu ajutorul unui mixer sau ro­bot de bucătărie.

Sos_de_mustar_si_sfecla_03

Sfecla mărunţită se pu­ne într-un castron, se ames­tecă bine cu smântână, se condimentează cu sare şi se adaugă muştarul, ameste­când bine.

Sos_de_mustar_si_sfecla_04

Se adaugă şi uleiul pu­ţin câte puţin, ca şi la prepa­rarea unei maioneze. Acest sos se recomandă persoa­nelor vegetariene sau la di­etă, întrucât se asezonează foarte bine cu legume fierte.

Sos_de_mustar_si_sfecla_05

Nu se recomandă ca sfecla săfie pusă la fiert tăiată, întrucât va absorbi prea multă apă, pentru că sosul devine prea moale, iar gustul şi culoarea vor fi diminuate. Muştarul de Dijon e o specialitate veche, iute, care se prepară cu must în loc de oţet.

Sos de mustar si sfecla

Sos_de_mustar_si_sfecla

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.