Reteta zilei: Sos pentru friptura

Printeaza

Sos pentru friptura din: ulei de rapita, ceapa, usturoi, patrunjel, ketchup, supa, sos worcestershire, sare, piper.

 

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de rapita
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati cubulete
  • 1/4 ceasca pătrunjel, tocat
  • 1/2 cana ketchup
  • 3/4 cana supa
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingurita piper negru

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele.

Sos_pentru_friptura

Se încălzește uleiul într-o cratiță medie la foc mediu.

Adaugati ceapa si sotati, amestecând din când în când, timp de 3 minute.

Se adaugă usturoi și pătrunjel și sotati încă 2 minute.

Sos_pentru_friptura_02
Adauga ketchup, supa, sos Worcestershire, sare și piper.

Se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când.

Opriti focul si pasati cu blenderul.

Sos_pentru_friptura_03
Se transferă într-un borcan cu capac și se lasă să se odihnească până când s-a răcit la temperatura camerei.

Puneti capacul si dati la frigider.

Serviti cu friptura la gratar.

Sos_pentru_friptura_04

 

Sos pentru friptura

 

Sos_pentru_friptura_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Sos de chili pentru friptura 

Sos chili pentru friptura din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]

 

Sos de stafide pentru friptura de pui

Sos de stafide pentru friptura de pui din: stafide, strugure, lamai, vin alb, zahar. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge o notă dulce-acrișoară și un textural interesant preparatului lor. Combinația de dulce din stafide și savoarea cărnii de pui creează un contrast gustativ plăcut și surprinzător, oferind o experiență culinară unică. […]

 

Sos simplu cu resturi de friptura

Sos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt. Ingrediente: resturi de friptură carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 l apă caldă 1 linguriţă cu sare frunze de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.