Sos chili pentru friptura din: zeamă de la carnea de vită, pastă de roşii, pastă de chili, zeama de lămâie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în […]
Reteta zilei: Sos pentru friptura
PrinteazaSos pentru friptura din: ulei de rapita, ceapa, usturoi, patrunjel, ketchup, supa, sos worcestershire, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de rapita
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, curatati si tocati cubulete
- 1/4 ceasca pătrunjel, tocat
- 1/2 cana ketchup
- 3/4 cana supa
- 2 linguri de sos Worcestershire
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele.
Se încălzește uleiul într-o cratiță medie la foc mediu.
Adaugati ceapa si sotati, amestecând din când în când, timp de 3 minute.
Se adaugă usturoi și pătrunjel și sotati încă 2 minute.
Adauga ketchup, supa, sos Worcestershire, sare și piper.
Se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Opriti focul si pasati cu blenderul.
Se transferă într-un borcan cu capac și se lasă să se odihnească până când s-a răcit la temperatura camerei.
Puneti capacul si dati la frigider.
Serviti cu friptura la gratar.
Sos pentru friptura
Pofta buna!
Sos de stafide pentru friptura de pui
Sos de stafide pentru friptura de pui din: stafide, strugure, lamai, vin alb, zahar. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge o notă dulce-acrișoară și un textural interesant preparatului lor. Combinația de dulce din stafide și savoarea cărnii de pui creează un contrast gustativ plăcut și surprinzător, oferind o experiență culinară unică. […]
Sos simplu cu resturi de friptura
Sos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt. Ingrediente: resturi de friptură carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 l apă caldă 1 linguriţă cu sare frunze de […]
Pofta buna!