Sos pesto cu avocado si coriandru din: avocado, coriandru, limeta, lamaie, usturoi, otet, ulei de masline, otet balsamic, salata, morcovi baby. Ingrediente: 1 avocado 1 cană coriandru sucul de la 1 limeta sucul de la 1 lamaie 1 catel usturoi, tocat 1 lingură oțet ¼ cana ulei de masline ¼ cana oțet balsamic salata sau […]
Reteta zilei: Sos pesto cu tahini
PrinteazaSos pesto cu tahini din: coriandru, menta, usturoi, ulei de masline, seminte de susan, suc de lime, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 legatura coriandru
- 1 legatura menta
- 2 catei usturoi
- 1 ceasca semințe de susan
- 1 ceasca ulei de măsline
- 1 lingura de suc de lime
- sare de mare și piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Rumeniti 1 catel de usturoi 15 minute.
Intre timp prajiti semințele de susan si lasati să se răcească.
Într-un blender combinați 1 cățel de usturoi, semințe de susan, sare de mare și piper negru. Omogenizati.
Incorporati 1/2 ceașcă de ulei de măsline și omogenizati.
Intr-un alt blender, adaugati verdeata, usturoi și suc de lime.
Procesati pana se omogenizeaza.
Se toarnă restul de ulei de măsline și se amestecă până se omogenizeaza.
Se toarnă tahini si se amesteca sosul bine.
Depozitati la rece pana la servire.
Sos pesto cu tahini
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Sos pesto cu avocado si coriandru
Sos Ragu Traditional Italian din: carne tocata, bacon, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii in bulion, vin, pasta de tomate, dafin, oregano, sare, piper, ulei, parmezan. Sosul ragu este o rețetă clasică în bucătăria italiană, cunoscută pentru bogăția sa și complexitatea aromelor. Acest sos robust, preparat cu carne și legume, este perfect pentru a acompania diverse […]
Pofta buna!