Reteta zilei: Sos Ragu cu carne si carnati
PrinteazaSos Ragu cu carne si carnati din: carne de vita, carnati, ceapa, ceapa verde, ardei, usturoi, patrunjel, vin rosu, , pasta de tomate, zahar, faina, sare, ulei de masline extravirgin, paprika, oregano, curry, chimen, piper, frunza de dafin.
Cuvantul “Ragu” vine din franceza de la verbul “ragoûter” care inseamna “a stimula pofta de mancare”. Sosul Ragu consta intr-o tocana de carne, in bucataria italiana acesta este folosit ca sos concentrat pentru paste, in special pentru lasagna. Noi vom face un sos Ragu avand ca ingrediente principale carnea de vita si carnatii.
Ingrediente:
- 500g carne de vita
- 300g carnati
- 500g ceapa
- 3 cepe verzi
- 1 ardei rosu
- 6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 350ml vin rosu
- 950g pasta de tomate
- 1 1/2 lingura zahar
- 1 lingura faina
- sare
- ulei de masline extravirgin
condimente:
- 1 lingura paprika
- 1 lingura oregano
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita piper
- 1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in cuburi mici, iar carnatii se taie in bucati de 3 cm.
Se prajesc carnatii intr-o tigaie, dupa care se adauga carnea.
Punem o lingura cu varf de faina, se amesteca bine pana ce carnea si carnatii capata o culoare maro.
Se toaca marunt ceapa si partea alba de la ceapa verde. Se pun intr-o cratita pe foc fiind stropite inainte cu ulei de masline extravirgin.
Nu puneti prea mult ulei deoarece carnatii sunt destul de grasi.
Cand ceapa devine aurie se adauga usturoiul si ardeiul rosu tocat marunt, iar apoi se pune vinul rosu.
Se condimenteaza sosul Ragu cu paprika, curry, chimen, piper si se arunca frunza de dafin, precum si sare dupa gust.
Se fierbe cateva minute, dupa care se toarna pasta de tomate si zaharul.
Ultima data se pune oregano. Se adauga o jumatate de litru de apa clocotita si se acopera vasul.
Se fierbe timp de o ora amestecand din cand in cand.
Dupa acest timp se adauga frunzele verzi de ceapa.
Se opreste focul si se pune si patrunjelul tocat marunt.
Sosul Ragu cu carne si carnati este delicios servit cu paste fussilli.
Sos Ragu cu carne si carnati
Pofta buna!
ati explicat foarte bine cum se prepara sosul ragu, acum nu-mi mai pare greu
folosesc sosul ragu la lasagna, dar pare bun si asa 🙂
Am mai auzit de sos ragu, dar niciodata cu carne si carnati, de fapt nici nu stiu sa-l prepar
imi place sosul ragu, cu carnati cred ca e si mai bun
Ce bine arata, o sa incerc si eu
Ce bine arata
Delicios, pur si simplu delicios
Delicios
Arata bine mancarea, o s-o incerc si eu