Reteta zilei: Sos de rosii aromat pentru paste

Printeaza

Sos de rosii aromat pentru paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, vin, pasta de tomate, apa, sare, zahar, piper, fulgi de chili.

 

Ingrediente: 

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobit
  • 1 1/2 lingurite busuioc uscat
  • 2 linguri vin
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 1 cană cu apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1/4 linguriță fulgi de chili

 

 

Mod de preparare:

Într-un blender tocati ceapa și usturoiul.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie.

Sos de rosii aromat pentru paste

Adaugati amestecul de ceapa si gatiti pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Sos de rosii aromat pentru paste

Se adaugă busuiocul și se gateste timp de 1 minut. Se toarnă vinul și se fierbe timp de un minut.

Sos de rosii aromat pentru paste

Se adaugă pasta de tomate, gătiti pentru încă un minut.

Sos de rosii aromat pentru paste

Adaugati apă, sare, zahăr, piper și fulgi de chili. Se aduce la foc mic, se gateste pana cand se ingroasa, aproximativ 5-8 minute.

Sos de rosii aromat pentru paste

Serviti cu paste sau depozitati la rece.

Sos de rosii aromat pentru paste

Sos de rosii aromat pentru paste

Sos de rosii aromat pentru paste

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Sos picant de pepene

Sos picant de pepene din: pepene verde, pepene galben, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, miere, suc de lamaie, sare, piper, chips-uri, pui la gratar. Ingrediente:  1 cană pepene verde, cuburi 1 cană pepene galben, cuburi  1/4 ceasca cubulete ceapa rosie 1 ardei iute, fara semințe și cuburi 1 varf lingurita coriandru proaspat, tocat 1 lingura […]

Sos mediteranean cu busuioc

Sos mediteranean cu busuioc din: ulei de masline, ceapa, codite de telina, usturoi, morcovi, ciuperci, dovlecei, piure de rosii, supa limpede de pui, frunze de busuioc, otet. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, razuita 2 codite de telina, tocata 2 catei de usturoi, intregi necuratati 2 morcovi, razuiti 150 g ciuperci, tocate 2 […]

Sos chutney de vinete

Sos chutney de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, lamai, ulei, zahar, praf, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 100 g ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 2 catei de usturoi 500 g rosii sucul a doua lamai ulei o lingurita zahar un praf piper   Mod de preparare: Vinetele spălate […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Un deliciu sosul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.