Reteta zilei: Sos de rosii cu unt si busuioc

Printeaza

Sos de rosii cu unt si busuioc din: rosii, piure de rosii, ceapa, usturoi, dafin, unt nesarat, ulei de masline, sare, zahar, piper, busuioc.

 

Ingrediente: 

  • 1 cutie rosii intregi, fara coaja
  • ¼ cană piure de roșii
  • 1 ceapa tăiata în sferturi
  • 5-6 catei de usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri unt nesărat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • piper negru dupa gust
  • 1 mână de frunze proaspete de busuioc

 

Mod de preparare:

Într-o oala la foc mediu, se adaugă ulei de măsline și unt.

După ce untul s-a topit, se adaugă ceapă și usturoi si gatiti pentru 30 de secunde.

Adaugati roșiile decojite.

Folosiți spatula sau lingura de lemn si rupeti roșiile. Adaugati piureul de rosii, dafin si se acopera.

Fierbeti timp de 15 minute. Scoateti ceapa, usturoiul, foaia de dafin, se condimentează cu sare, zahăr și piper.

Adaugati busuioc proaspăt și opriți focul. Utilizați sos imediat sau păstrati în frigider.

 

Sos de rosii cu unt si busuioc

Sos_de_rosii_cu_unt_si_busuioc_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Sos de mustar – perfect pentru orice preparat

Sos de mustar – perfect pentru orice preparat – Sosul de mustar este un adaos versatil și delicios pentru o varietate de preparate culinare. Indiferent dacă îl folosiți pentru a marina carne, ca dressing pentru salate sau ca dip pentru legume, acest sos simplu de preparat vă va impresiona cu siguranță. Descoperiți rețeta noastră de […]

Sos de gorgonzola

Sos de Gorgonzola: o alegere excelentă pentru cei care apreciază aromele bogate și intense. Acest sos cremos este perfect pentru a însoți fripturile, pastele sau legumele. Prepararea acestui sos este rapidă și ușoară, transformând orice fel de mâncare într-o experiență culinară deosebită. Ingrediente Gorgonzola (150g): O brânză albastră italiană cu un gust intens și cremos. […]

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Nu-mi place sosul asta

  2. Mie-mi place sosul asta de rosii

  3. Promit ca incerc si eu sosul de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.